Din Hizmetleri / 2014 Kutlu Doğum

Diyarbakır Müftülüğümüzün Tertiplediği Kutlu Doğum Programı Coşkuyla Kutlandı

"Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" temalı Kutlu Doğum Programı Diyarbakır Stadyumunda düzenlendi.

Diyarbakır İl Müftülüğü İlahi Nağmeler Korosu" Arapça, Kürtçe, Zazaca, Türkçe ilahiler ve Farsça kasideler eşliğinde Resulullah (s.a.v)’in Kutlu Doğumuna yağmurun yağmasına rağmen, Diyarbakır halkı programı sonuna kadar izlediler.

Kur'an Kursu öğrencilerinden oluşan "Hançeri Güzel Camisi İlahi Korosu" ise İngilizce, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca ilahiler seslendirdi.

Diyarbakırlı ünlü Mevlithan ve Gazelhan Mustafa BAYBUR ile Divan-Der Başkanı, musikişinas iş adamı Hacı Şaban Peker de seslendirdiği İlahilerle Peygamber sevgisini gönüllere nakşettiler.

Kur’anı Kerimi tilavetini ise Hafız İsa okudu.

Programda konuşan Diyarbakır İl Müftümüz Nimetullah ERDOĞMUŞ: ” Peygamberimiz İslamı tebliğ ederken Mekke müşrikleri emin olunuz ki bizden daha fazla, La ilahe; demek ilahi olmayan müşrik sistemi, zulmü bertaraf etmek meydan okumak demek olduğunu. Ve yine onlar biliyorlardı ki İllallah demek; tevhidi kabul ederek adaletle yaşamayı kabul etmek ve bunu ikrar etmek olduğunu. Zira tevhit te tahakküme meydan okuma var. Eğer adalet olmazsa bunun karşısında zulüm var. Şirk ve zulmün buluştuğu adres işte budur. Bu gün oturup samimiyetle kendi inancımızı, kendi yaşantımızı, kendi muamelemizi ve kendi ahlakımızı sorgulamak zorundayız. Eğer arıza varsa, eğer maraz, problem, kavga, çatışma, insani ve evrensel değerler elimizden kayıp gidiyorsa, hukuk adına kayıplar varsa oturup bunu sorgulamamız gerekir. Bu durumda, Allah’ın bizden istediği gerçek İslam’ın neresindeyiz? Artık bunu sorgulamanın zarureti vardır. Zira artık zaman bize müsaade etmemektedir

Vatandaşların yağmura rağmen iki saattir programı izlediğini, "O'nun izinden yürüyen halk yağmura rağmen sabaha kadar da olsa bekleyebileceğini ispatladı. Kitabımızın ilk kapağını açtığımızda görüyoruz ki Allah'ın adıyla başlıyor. Bu vahyin kaynağı Allah demek. Son kapağında ise Nas süresi yer alıyor. Yani vahyin kaynağı Allah muhatabı ise insandır. O zaman vahyin hedefi tevhit ve adalettir. Tevhit olmazsa şirk olur, müşrik düzen ve müşrik sistem olur” dedi ve Diyarbakır halkına teşekkür ettikten sonra konuşmasını bitirdi.

İl Müftümüzün konuşmasın ardından, Emekli Müftülerimizden Salih OCAK’IN (Türkçe, Kürtçe, Zazaca) ettiği Duadan sonra program sona erdi.

turkbimsoft